Jobba på ELME

Med våra ca 230 medarbetare är ELME ett företag med placering i Älmhult som har världen som sin marknad. Vi tillverkar lyftutrustning för containerhantering – så kallade ’spreaders’ eller på svenska – ’lyftok’.

Just dessa, våra produkter – är att likna vid den globala handelns smörjmedel. Vi är en väsentlig del i att du har mat på bordet, en bil i ditt garage eller en platt-TV på väggen. Ja, i stort sett allt som vi handlar har lyfts ’fram till dig’ med någon av våra spreaders. Vi sammanfattar detta med orden, ’All around you’.

ELME Spreader grundades 1974. Utvecklingen sedan dess är noterbar – vi är idag marknadsledande inom truck-ok. Med just vår tillväxt som facit på våra produkters teknik- och kvalitetsnivå är vi fortfarande i själen ett familjeföretag. Det märker du redan när du besöker oss. Och än mer som anställd.

ELME Spreader, en verkstadsindustri
Låt oss först bita skallen av en fördom – en modern verkstadsindustri som ELME är allt annat än en ’stökig’ och smutsig miljö.

Vår anläggning är stor till ytan och omfattar olika avdelningar från svets till måleri och slutmontering. Vårt kontor och produktutveckling ligger i samma byggnad som produktionen. Just detta rimmar med vår filosofi om det familjära och nära företaget. Här finns inga väggar eller barriärer mellan de olika rollerna. På ELME samarbetar vi på riktigt.

ELME erbjuder dig mer än bara ett jobb
Från dag ett börjar du med ett introduktionsprogram för att lära dig hela processen och att möta framtida kollegor. Detta oavsett din roll. Vi sätter stor vikt vid löpande kompetensutveckling och möjligheten till intern karriär.

Vi vet, då det är det gensvar vi fått genom åren – att hos oss möter du intressanta och varierande arbetsuppgifter. Ta gärna del av några av våra medarbetares berättelser i filmerna nedan.

Många olika kompetensprofiler
Vi har vuxit. Det är en framgång vi aldrig kunde föreställa oss för snart 50 år sedan. Behoven av olika kompetenser har ökat med tillväxten – och med omvärldens förändring.

Idag rymmer vi kompetenser från marknad och försäljning, innovation och produktutveckling till HR och hela vägen till spetskunskap inom automation via industrirobotar. Och den speciella förmågan som en industriarbetares yrkesskicklighet innebär.

Ansök här!
Du är välkommen att höra av dig, skicka en ansökan.

Möt våra medarbetare

Välkommen till ELME! Vi har en mängd olika roller på företaget och nedan har du möjligheten att möta några av våra
medarbetare som berättar om sina roller och hur det är att jobba hos oss.

Titta på våra videos nedan och få en inblick i vårt företag och vad det är som gör att våra medarbetare trivs hos oss.

Håkan, HR-chef

Möt Håkan som berättar hur vi jobbar med kompetensutveckling för våra medarbetare och vad han tycker är speciellt med att jobba på ELME efter att ha jobbat här i snart 20 år. Han berättar även vad vi tittar på hos kandidater som söker jobb hos oss och han bemöter fördomar som kan finnas om industriföretag.

Emelie, Konstruktör

Möt Emelie berättar om sitt arbete med att konstruera vår egentillverkade produktionsutrustning, samarbetet med produktionen och fördelarna med att ha produktionen så nära. Du får även en introduktion till vår teknikavdelning.

Dominik, Montör

Möt Dominik och få reda på mer om hans arbetsuppgifter i produktionen, hur hans arbetsuppgifter har utvecklats under tiden och vad som krävs för att kunna jobba som montör. Han berättar även om hur han upplever att stämningen är på jobbet och vad det är som gör att han trivs hos oss.

Malin, Marknadskoordinator

Möt Malin som berättar om hur det var att börja på ELME och samtidigt vara ny i både branschen och i yrkeskategorin. Hon berättar om hur det fungerar att pendla till jobbet, om vad jobbet som marknadskoordinator innebär samt vad hon uppskattar med att jobba hos oss.