Vi söker en Marknadskoordinator!

Vill du bli en del av vårt team?

 

Marknadsföring och kommunikation av ELME:s produkter och varumärke, i såväl digital som i mer traditionell form, har en stor betydelse för vår framgång. Som marknadskoordinator tar du en aktiv roll i marknads- och varumärkesutvecklingen genom en effektiv marknadskommunikation, där information och nyheter via branschmedier och LinkedIn är en allt viktigare plattform.

Dina främsta uppgifter är att ansvara för planering och genomförande av marknadsföringsrelaterade aktiviteter samt att assistera kollegerna på marknadsavdelningen. Du kommer att ha många kontaktytor såväl internt som externt.

I marknadskoordinatorns arbete ingår även ansvaret för företagets PR-arbete vilket innefattar framtagning av försäljnings- och marknadsföringsrelaterat materiel såsom annonser, grafiska element, produktrelaterat material, skyltmaterial och övriga trycksaker samt administration av hemsida och sociala medier. I det arbetet är det du som är kontaktperson gentemot externa leverantörer, såsom fotografer, mässbyggare reklam-/webbyråer och tryckerier.

Efter behov agerar man också projektledare för branschmässor samt deltar i planeringen av kundaktiviteter. I arbetet ingår även att stödja marknadsavdelningen och vid behov även andra funktioner i organisationen som är behjälpta av din expertis.

Det här är vad vi söker hos dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av det beskrivna arbetet. Vi ser gärna att du har en utbildning inom marknadsföring eller kommunikation, men om du har minst 5 års erfarenhet av arbetsuppgifterna är det minst lika meriterande. Då vi är ett verkstadsindustriellt företag som representerar hela kedjan från att produkten utvecklas, marknadsförs, säljs, tillverkas och levereras och därtill med ett stort fokus på egentillverkning, ser vi att du bör ha ett tekniskt intresse samt gärna erfarenhet från liknande industriell verksamhet.

 

Du har mycket goda kunskaper i:

  • Desktop Publishing i Adobe Creative Cloud (InDesign, Illustrator, Photoshop).
  • Administration av hemsida/CMS. Erfarenhet av Wordpress är meriterande
  • Administration samt nyttjande av sociala medier (LinkedIn) med fokus på B2B-marknadsföring. Övriga sociala medier är meriterande.
  • Erfarenhet av Google Analytics och/eller SEO (sökmotoroptimering) är meriterande.
  • Microsoft Office, där goda kunskaper i Powerpoint, Word och Outlook är viktigast.
  • Engelska och svenska som du behärskar flytande i tal och skrift. Meriterande är om du även behärskar språk som tyska, franska, spanska, kinesiska.

 

I rollen som marknadskoordinator kommer du att ha kontakt med många intressenter, både internt och externt. Vi ser därför att du känner dig bekväm i nya sammanhang och i mötet med nya personer.

Att arbeta med marknadsföring innebär ett stort mått av nytänkande och kreativitet och vi värdesätter därför att dina främsta egenskaper är att vara; kreativ, nyskapande samt ha en god känsla för form och färg. I samarbetet med dina intressenter behöver du ha en god social förmåga, vara lyhörd och ha en hög servicekänsla. Arbetet underlättas av att du har en stark egen drivkraft och trivs med att ha en varierande roll.

 

För mer information om tjänsten kontakta HR-chef Håkan Erliksson: hr@elme.com

Välkommen in med din ansökan senast 12 april via formuläret nedan.

Urval sker löpande.

Tjänst: Marknadskoordinator

Plats: Älmhult